Honours and Awards Mcq

1. Which among the following personalities got the India’s highest civilian awards 2016?

A. Madan Mohan Malaviya

B. Manmohan Singh

C. Deendayal Upadhyaya

D. L. K Advani

Ans: A

2. Manoj Kumar Panday who was the recipient of Param Vir Chakra 2016 belongs to which of the following military regiment or rifles?

A. Rajputana Rifles

B. 1/11 Gorkha Rifles

C. 18 Grenadiers

D. 13 JAK Rifles

Ans: B

3. Who among the following personality awarded the Dronacharya award 2016?

A. P. Gopichand

B. Jitu Rai

C. Mahavir Singh Phogat

D. Ravi Shastri

Ans: C

4. Name the recipient of Bharat Ratna 2015 who was also awarded the “Best Parliamentarian” in 1994?

A. Madan Mohan Malaviya

B. Manmohan Singh

C. Deendayal Upadhyaya

D. Atal Bihari Vajpayee

Ans: D

5. Which of the following the Padma Vibhushan 2016 recipient who is renowned Indian classical singer of the Seniya and Banaras gharanas?

A. V. K. Aatre

B. Girija Devi

C. Avinash Dixit

D. Jagmohan

Ans: B

GK Questions and Answers on Famous Personalities of India and World

6. In which field Sundar Menon given Padam Shri 2016 award?

A. Public Affair

B. Social Work

C. Medicine

D. Arts

Ans: B

7. Shri Shiva Thapa who was Arjun award recipient of 2016 belongs to which game?

A. Football

B. Cricket

C. Athletics

D. Boxing

Ans: D

8. What is the field of contribution of Dipa Karmakar who was the recipient of the Rajiv Gandhi Khel Ratna 2016?

A. Badminton

B. Gymnastics

C. Shooting

D. Wrestling

Ans: B

9. Who among the following sports person from Para-Athletics given Arjuna award 2016?

A. Ms. Vinesh

B. Shri Amit Kumar

C. Shri Sandeep Singh Mann

D. Shri Virender Singh

Ans: D

10. Find out the recipeint of Dhyan Chand Award 2016?

A. Ms. Satti Geetha

B. Shri Sylvanus Dung Dung

C. Shri Raghunath V.R.

D. Both A & B

Ans: D

Comments

Mock4Exam © 2017 Frontier Theme
error: Content is protected !!