Manipur Gk Quiz

Q1. With which country, Manipur shares its border
(A) China
(B) Nepal
(C) Bangladesh
(D) Myanmar

Q2. Which game was introduced by Manipur to the Europeans
(A) Cricket
(B) Football
(C) Polo
(D) Rugby

Q3. Who was the last King of Manipur
(A) Raja Surchandra
(B) Bodhchandra Singh
(C) Churachandra Singh
(D) Kulachandra Singh
Q4. In which year Manipur was established as separate State
(A) 1972
(B) 1974
(C) 1975
(D) 1980

Q5. Total number of Districts in Manipur is
(A) 6
(B) 7
(C) 9
(D) 12

Q6. Which one is the classical dance of Manipur
(A) Ras Lila
(B) Bihu
(C) Jhumur Dance
(D) Sattriya dance

Q7. The Manipur University was established in the year
(A) 1975
(B) 1977
(C) 1980
(D) 1982

Q8. In which year the Anglo-Manipur War was faought between British and Bir Tikendrajit
(A) 1884
(B) 1891
(C) 1901
(D) 1905

Q9. Total number of National Parks in Manipur
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 5

Q10. In which year, National Games was held in Manipur
(A) 1992
(B) 1995
(C) 1997
(D) 2000
Q11. Manipuri language was included in eighth schedule of Indian constitution in the year
(A) 1991
(B) 1992
(C) 1995
(D) 1997

Q12. Who was the commander of 1944 war in Manipur
(A) General Slim
(B) General Ahmed
(C) General Karim
(D) General Iqbal

Q13. Manipur State was created by which act of the Parliament
(A) 22nd Amendment Act
(B) 23rd Amendment Act
(C) 25th Amendment Act
(D) 27th Amendment Act

Q14. Which King signed the Treaty of Accession for merging Manipur into India
(A) Maharaja Nara Singh
(B) Churachandra Singh
(C) Maharaja Budhachandra
(D) Kulachandra Singh

Q15. Which one is the largest district by area wise in Manipur
(A) Churachandpur
(B) Ukhrul
(C) Tamenglong
(D) Chandel

 


Answer:- 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  1. D
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. A
  7. C
  8. B
  9. A
  10. C
  11. B
  12. A
  13. D
  14. C
  15. A

 

 

Comments

Mock4Exam © 2017 Frontier Theme
error: Content is protected !!